Zobrazit PC verzi
Právě se nacházíte zde:  »  ivysehrad.cz  »  Kuchařky  »  Vaříme s dietní sestrou  »  Kuchařka při onemocnění jater


Ukázka z knihy

Kuchařka při onemocnění jater

Autor:

Tato kuchařka je určena těm, které postihlo onemocnění jater. Vychází z přísné jaterní diety a snaží se nemocným zpestřit jídelníček.

  • Vydáno: 17. 2. 2014
  • Vydání: 3.
  • Formát: 145 x 205 mm
  • Vazba: brožovaná
  • Počet stran: 80
  • EAN: 9788074294372
Doporučená prodejní cena: 128 Kč
U nás ušetříte: 19 Kč
Naše cena dnes: 109

Další informace o knize

Tato kuchařka je určena těm, které postihlo onemocnění jater. Vychází z přísné jaterní diety a snaží se nemocným zpestřit jídelníček.

Další knihy autora

Komentáře ke knize

1.  8. 12. 2015 15:48

Dieta při onemocnění jater vyžaduje individuální přístup při výběru potravin. Některé potraviny mohou někomu způsobovat zažívací potíže, jinému zažívací potíže nezpůsobují. Tak je to i s cibulí. Cibule se v jaterní dietě vylučuje především čerstvá (např. do salátů, na guláš apod.), při vaření nebo dušení ztrácí nepříjemné účinky a obvykle potíže nečiní. Cibule se může používat i zpěněná na oleji, ale následně by se měla povařit nebo podusit. Tato úprava většinou potíže nedělá, pokud ano, cibuli vynechte. Neznám Váš zdravotní stav a nevím, do jaké míry máte omezené tuky. Tučné potraviny například tučné salámy, tučné sýry, tučná masa, tučné mléčné výrobky mohou způsobovat zažívací obtíže. Přiměřené množství oleje (řepkový, slunečnicový) na vaření obvykle potíže nezpůsobí. Nesmí být oleje moc a nesmí se přepálit. Neexistuje jaterní dieta stejná pro každého. Vždy musí být individuální přístup. Pokud chcete individuální dietu, musíte se poradit s nutriční terapeutkou, která Vám „ušije dietu na míru“. Kuchařka při onemocnění jater by vám měla dát návod jak na jaterní dietu, což neznamená, že se nemusíte striktně držet receptů. Ingredience, které Vám činí zažívací potíže, vynechte. Vladimíra Havlová

2.  17. 10. 2015 14:32

Ahoj, ve Vaší knize o jaterní dietě jsou uvedeny recepty s obsahem a použitím cibule a oleje,,přitom jaterní dieta to má zakázané,jak je toto možné.Ráda bych si tuto knihu koupila ale toto mě od koupě knihy odradilo a ted nevím co dál.Můžete mi poradit,,co s tím tukem,zda ublíží či ne.děkuji Majka

3.  17. 10. 2015 14:28

Ahoj, ve Vaší knize o jaterní dietě jsou uvedeny recepty s obsahem a použitím cibule a oleje,,přitom jaterní dieta to má zakázané,jak je toto možné.Ráda bych si tuto knihu koupila ale toto mě od koupě knihy odradilo a ted nevím co dál.Můžete mi poradit,,co s tím tukem,zda ublíží či ne.děkuji Majka

4.  4. 9. 2013 20:40

Dobrý den,jsem pro, co píše paní katka.už 14 dní lítám po doktorech kteří mi zjistili zvýšené výsledky jaterních testů a nemohou zjistit co je špatně.proto mi dnes předepsali dietu a jak mi pan doktor diktoval co smím a co ne, padala jsem do mdlob.až za dveřmi jsem si uvědomila,že spoustů věcí které nemám jíst jsem vlastně už nejedla.snažila jsem se spíš najít recepty jak a co vařit.celých 14 dní jsem jezdila po internetu a zjišťovala co si uvařit.a taky jsem narazila ,že každý příspěvek byl jiný.a byla zmatená.i o té cibuli a česneku jsem četla a trochu mě to zarazilo.myslím si ,že jak píše p.katka někomu sedne ,někomu ne.nebo není problém tuto surovinu z receptu vynechat když se bojíte nebo nahradit jinou/záleží na fantazii/jsem ráda,že jsem na tuto knihu narazila,zítra si ji hned koupím.ulehčí mi hodně přemýšlení co vlastně jíst.je to pro mě hodně velká změna držet dietu.za normálních okolností ji nemám zapotřebí.a tak přivítám aspoň takovou to podporu na vaření.a ještě co se týče masa,tak není psáno,že se nesmí při onemocnění jater jíst vepřové a hovězí.může ale libové,což znamená kýta a třeba h.zadní prostě bez tuku.vše má mít co nejmíń tuku.takže já jdu do toho i s dietní fantazií :) všechno jde,jen se musí chtít :)

5.  4. 9. 2013 20:37

Dobrý den,jsem pro, co píše paní katka.už 14 dní lítám po doktorech kteří mi zjistili zvýšené výsledky jaterních testů a nemohou zjistit co je špatně.proto mi dnes předepsali dietu a jak mi pan doktor diktoval co smím a co ne, padala jsem do mdlob.až za dveřmi jsem si uvědomila,že spoustů věcí které nemám jíst jsem vlastně už nejedla.snažila jsem se spíš najít recepty jak a co vařit.celých 14 dní jsem jezdila po internetu a zjišťovala co si uvařit.a taky jsem narazila ,že každý příspěvek byl jiný.a byla zmatená.i o té cibuli a česneku jsem četla a trochu mě to zarazilo.myslím si ,že jak píše p.katka někomu sedne ,někomu ne.nebo není problém tuto surovinu z receptu vynechat když se bojíte nebo nahradit jinou/záleží na fantazii/jsem ráda,že jsem na tuto knihu narazila,zítra si ji hned koupím.ulehčí mi hodně přemýšlení co vlastně jíst.je to pro mě hodně velká změna držet dietu.za normálních okolností ji nemám zapotřebí.a tak přivítám aspoň takovou to podporu na vaření.a ještě co se týče masa,tak není psáno,že se nesmí při onemocnění jater jíst vepřové a hovězí.může ale libové,což znamená kýta a třeba h.zadní prostě bez tuku.vše má mít co nejmíń tuku.takže já jdu do toho i s dietní fantazií :) všechno jde,jen se musí chtít :)

6.  21. 8. 2013 13:25

Zdravím všechny...já na rozdíl od paní Mirandy jsem nesmírně spokojená...co se týká potravin zakázaných a povolených, tak je to hodně i individuální, někdo sní cibuli a je O.K. a druhý je K.O.!Co se týká masa...ve špitále jsem dostávala libové hovězí(zadní z kýty) a mleté vepřové z kýty...žádná ryba, sem tam kuřecí...myslím si, že kvalitní hovězí maso či vepřové není zas tak zdraví škodlivá potravina i při jaterní dietě!!! Nejdůležitější je, že Vám kniha dá nějaký návod a směr a stačí jen když zapojíte mozek a jídla můžete vařit bez kuchařky...stačí pochopit princip diety! P.S.paní Mirando: které ingredience dle Vás spadají do zakázaných, jen pro zajímavost...asi jiný kraj jiná jaterní dieta, že...?! S pozdravem a všem dietářům brzké uzdravení Katka :-))

7.  17. 4. 2013 15:54

Ahoj, musím se přiznat, že tuto knihu jsem si koupila už před více než rokem, a téměř jsem z ní nevařila. Hlavním důvodem je hlavně to, že některé její ingredience spadají do kategorie zakázaných potravin (tedy, co se týče jaterní diety). Například recepty obsahují cibuli (ta ovšem nadýmá, a proto je při jaterní dietě zakázaná; dobře plus je, že ji tepelně upraví, ale stejně). Navíc, jak si můžete všimnout i v ukázce z knihy, obsahuje recepty z hovězího a vepřového masa. Ovšem člověk s jaterní dietou by je měl nahradit spíše kuřecím masem a rybami. Omlouvám se za kritický komentář, ale jsem už rozlobená, že nemůžu sehnat žádné použitelné recepty. Mám doma ještě 3 další knihy a ty jsou také nepoužitelné. Myslím, že kdybych měla tuto knihu porovnat s nimi, tak je z nich nejlepší.

Přidat příspěvek
Vložit názor *
*
SLEVA
15%
na tituly zakoupené
na webu
SLEVA
20%
při nákupu
v expedičním skladu >>

Staňte se fanouškem

Facebook

Čtení - Literatura s názorem 1/2017

Stáhnout čtení - Literatura s názorem 1/2017

Ediční plán
Podzim / zima 2017

Ediční plán
Podzim / zima 2017

Literatura s názorem / sborník

Literatura s názorem / sborník

Nakladatelství Vyšehrad
na sociálních sítích
Facebook