Zobrazit PC verzi
Právě se nacházíte zde:  »  ivysehrad.cz  »  Výživou proti rakovině - Moje zdraví

Výživou proti rakovině - Moje zdraví

 | 26.1.2009 | : Prevence | : 61


Nakladatelství Vyšehrad přineslo na knižní trh překlad publikace renomovaných onkologů, působících v kanadském Québecu Richarda Béliveaua a Denise Gingrase, kteří dlouhodobě zkoumali vliv výživy na vznik zhoubných onemocnění, zejména pak účinek některých potravin na zpomalení nebo zastavení postupu nemoci. V průběhu let nesčetné studie (základní, klinické i epidemiologické) prokázaly, že zvýšená konzumace produktů rostlinného původu, především ovoce a zeleniny, hraje klíčovou roli v rámci snižování rizika rakoviny.
A navíc jsou mnohé potraviny schopné ničit už v zárodku různé mikronádory, které se v tělech nás všech vyvíjejí v průběhu života a mohly by způsobit vznik rakoviny. Některé potraviny skutečně obsahují vysoké množství fytochemických látek, které patrně hrají zásadní roli v této chemické prevenci. Poslední výzkumy uvádějí, že velké množství protirakovinných látek se nachází nejen v zelenině a ovoci, ale i v jiných potravinách, například v zeleném čaji, v kurkumě či čokoládě. Běžná denní strava, v níž nechybí zelenina, ovoce a nápoje, jako je zelený čaj a červené víno, je už schopna organismu dodat terapeutickou dávku fytochemických protirakovinných látek.
Odbornou revizi překladu textu provedl prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., děkan Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně a uznávaný odborník na léčbu onkologických onemocnění.

 

SLEVA
15%
na tituly zakoupené
na webu
SLEVA
20%
při nákupu
v expedičním skladu >>

Staňte se fanouškem

Facebook

Čtení - Literatura s názorem 2/2017

Stáhnout čtení - Literatura s názorem 2/2017

Ediční plán
Podzim / zima 2017

Ediční plán
Podzim / zima 2017

Literatura s názorem / sborník

Literatura s názorem / sborník

Nakladatelství Vyšehrad
na sociálních sítích
Facebook