Literatura s názorem

Studánko rubínko + CD


Jiřina Rákosníková

Sbírka básniček, říkadel a písniček s půvabnými ilustracemi Jana Kudláčka

Studánko, Rubínko… Tak zní úvodní verš „Písně o Studánce Rubínce“ Miloslava Bureše, kterou pod názvem „Otvírání studánek“ neopakovatelným způsobem zhudebnil Bohuslav Martinů. Právě motiv studánky a voděnky čisté, nezkalené, se vine novou knížkou, kterou pro děti a jejich rodiče sestavila pedagožka Jiřina Rákosníková s vydatnou pomocí malíře Jana Kudláčka a hudebníka Jiřího Pavlici. Písničky, říkadla, koledy a další perly lidové slovesnosti včetně tradičních her nás provází jarem od prvních sněženek přes velikonoční svátky až po svátek sv. Jana. A s půvabnými ilustracemi, notovými záznamy a hudebním CD s nahrávkami skupiny Hradišťan je knížka skvělou pomůckou (nejen) k domácím hrám a hraní. Součástí knihy je CD skupiny Hradišťan.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 96
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.09.2018
Formát 210x210 mm
Hmotnost 0,503 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Jan Kudláček
EAN 9788076010024
Věk od 4
Typ Kniha + CD
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jiřina Rákosníková Jiřina Rákosníková

Jiřina Rákosníková


MgA. Jiřina Rákosníková absolvovala taneční konzervatoř a poté vystudovala taneční pedagogiku na AMU v Praze. Dlouhodobě pedagogicky pracuje s dětmi i studenty a podílí se na odborných seminářích pro pedagogy. Jako choreografka spolupracovala s televizí, filmem i profesionálními divadly. Od rroku 1992 pořádala pravidelná setkání s rodiči a dětmi pod názvem Hrajeme si u maminky, kterážto dala jméno první z jejích knih pro děti s nádhernými ilustracemi Jana Kudláčka. Ze spolupráce s tímto malířem vzešly také další knihy, například Studánko Rubínko a Ten vánoční čas, doplněné hudebním CD Jiřího Pavlici a Hradišťanu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.