Literatura s názorem

Jakub Krčín z Jelčan

Architekt jihočeských rybníků

Jaroslav Čechura

Příběh stavitele největších českých rybníků podle dosud nezpracovaných archivních zdrojů

Jakub Krčín z Jelčan proslul jako architekt rybniční sítě na Třeboňsku. Ve službách Rožmberků vybudoval některé z nejproslulejších a dodnes obdivovaných rybníků: Svět, a zejména největší z nich, Rožmberk. Poznejte jihočeského regenta jako zdatného hospodáře a sledujte jeho důkladně zdokumentovaný rodinný původ, kořeny i osobní život. Stranou pak nezůstane ani obraz překvapivě rozmanitého života slavného rybníkáře.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
V prodeji
Podobné

Detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.03.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,536 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076012981
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

novinky.cz - Jaroslav Čechura - Jakub Krčín z Jelčan

„Tvůrce jihočeských rybníků i velký svůdce"

Autor knihy

Jaroslav Čechura Jaroslav Čechura

Jaroslav Čechura


Prof. PhDr. Jaroslav Čechura, DrSc., se zabývá hospodářskými a sociálními dějinami Čech ve středoevropském kontextu. Historii středověku a raného novověku nahlíží „zdola“, konkrétně prizmatem poddanských vztahů, každodennosti, rebelií, kriminality, sexuality či tradiční kultury venkova. Vzhledem k nebývalému rozsahu knižní tvorby, která cílí nejen na odborného, ale i laického čtenáře, patří k nejvýznamnějším současným českým představitelům mikrohistorie.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.