Literatura s názorem

Hrdinové zámořských objevů


Milan Holeček

Ilustrované dějiny objevitelských cest

Kniha čtivě a s pomocí více než 350 plnobarevných ilustrací a mapek přibližuje mnohdy strhující dějiny objevů mimoevropských končin (ve skutečnosti nejen zámořských). Postupuje podle jednotlivých národů, přičemž vyzdvihuje jejich specifický charakter a zájmy, tak jak se rýsují právě na pozadí objevitelských cest. Kniha Milana Holečka, zkušeného autora a editora kartografických publikací, je určena jak dospělým zájemcům o historii, geografii a cestování, tak odrostlejším zvídavým dětem.

Číst více
499,00 Kč Doporučená cena
V prodeji
Podobné

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.04.2019
Formát 170x240 mm
Hmotnost 1,047 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076010994
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Milan Holeček Milan Holeček

Milan Holeček


RNDr. Milan Holeček (1938–2019) je vzděláním geograf a povoláním redaktor a publicista. Dvacet let redigoval měsíčník Lidé a země, více než deset let byl šéfredaktorem Nakladatelství České geografické společnosti. Celý profesní život věnoval popularizaci geografie a šíření zeměpisných znalostí. Byl redaktorem, autorem či spoluautorem mnoha učebnic zeměpisu pro základní, střední a odborné školy i jiných publikací. Vyšlo mu několik samostatných knižních titulů, zejména s poznatky z dějin zeměpisných objevů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.