Literatura s názorem

Břišani

Příběh o jídle, trávení a našem mikrobiomu pro děti i jejich rodiče

Kristýna Mothejzíková, Radkin Honzák

S předmluvou Radkina Honzáka

Máma je v nemocnici a malý Tom doma hospodaří jen s tátou. O víkendu k nim přijede na návštěvu maminčina sestra, teta Radka s dcerou Luckou. Trochu vypomáhá v domácnosti a při tom vypráví, jak se to vlastně má s jídlem a trávením, jak funguje tajemná Bříše – říše v našem břiše. Čtenáři se společně s Tomíkem a Luckou dozvídají o tom, jak to, co jíme a kdy to jíme, ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Jakou roli v tom hrají Břišani – breberky sídlící v našich střevech? Jak si udržet ty prospěšné a „nekrmit“ moc ty škodlivé? Proč je dobré jíst vlákninu, jak je to s masem, mlékem, zeleninou a se sladkostmi? Formou hravého příběhu se dozvíme mnoho zajímavých souvislostí o tzv. mikrobiomu – obyvatelstvu našich střev, které má podle nejnovějších výzkumů ohromný vliv na naše zdraví a imunitu.

Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí bioložka-genetička. Intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti mezi zdravím a jídlem. Vyzkoušela mnoho dietních programů, jak zlepšit svůj zdravotní stav (sama trpí revmatoidní artritidou). Její osobní zkušenst koresponduje s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: Každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Řadu let se věnuje též počítačové grafice a ilustracím, kterými doprovodila i svou knihu Břišani.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji
Podobné

Detailní informace

Počet stran 144
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.08.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,281 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076013100
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Kristýna Mothejzíková Kristýna Mothejzíková

Kristýna Mothejzíková


Kristýna Mothejzíková (* 1980) je původní profesí bioložka-genetička. Intenzivně se zajímá o mikrobiom a souvislosti mezi zdravím a jídlem. Vyzkoušela mnoho dietních programů, jak zlepšit svůj zdravotní stav (sama trpí revmatoidní artritidou). Její osobní zkušenost koresponduje s prastarým poznáním i nejnovějšími výzkumy: Každému dělá dobře něco jiného, základem jsou ale kvalitní potraviny a péče o střevní mikrobiom. Řadu let se věnuje též počítačové grafice a ilustracím, kterými doprovodila i svou knihu Břišani.

Zobrazit profil autora
Radkin Honzák Radkin Honzák

Radkin Honzák


Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.