Literatura s názorem

Velká ložnicová loupež


Pelham Grenville Wodehouse

Další humoristický román rytíře anglické literatury

Wodehouseovi čtenáři už znají Valley Fields, idylické londýnské předměstí. Jeho dočasnými obyvateli se stal americký párek kapsářů, manželé Molloyovi. Dolly Molloyová si přivlastnila šperky paní Prosserové a schovala je na skříň v ložnici. Po odstěhování do pronájmu ale zůstaly šperky na skříni a tak vznikla neřešitelná zápletka. Konec je ovšem šťastný a poučení prosté: Dámy, držte se svého kopyta, zručná kapsářka se nemá pouštět do náročných loupeží.

Číst více
248,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 200
Datum vydání 21.05.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,347 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Ice in the Bedroom
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Vávra
EAN 9788074299810
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.