Literatura s názorem

Pod tíhou historie


Luděk Staněk, Jiří Padevět

Pro Jiřího Padevěta je historie více, než jen sled dat a událostí. Jeho historické práce, mapující události druhé světové války v Čechách a na Moravě, dokáží z na první pohled banálního průsečíku míst a dat extrahovat konkrétní lidské osudy, často neveselé, někdy hrdinské. Autor knih Průvodce protektorátní Prahou či Krvavé finále z obyčejného a až neemocionálního popisu často hrůzných válečných událostí loví otázky po obecném smyslu lidství a tom, co dělá člověka tím, čím je. V obsáhlém knižním rozhovoru s publicistou Luďkem Staňkem Jiří Padevět vysvětluje, proč jej přitahují právě temné stíny poslední války na českém území a proč má touhu jit a dívat se tam, odkud ostatní často odvracejí zrak. Úspěšný autor, nositel ocenění Magnesia Litera, ale také nakladatel a knihkupec, navíc odhaluje, proč je fascinován dílem Karla Hynka Máchy a jakou roli podle něj hraje historie nedávná, alternativní, paralelní, ale i historie míst v životě člověka.Výhradní distribuce KOSMAS

Číst více
248,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 168
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.11.2016
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,324 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074297519
Věk od 15
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Luděk Staněk Luděk Staněk

Luděk Staněk


Luděk Staněk se narodil v roce 1974 v Praze, a když se zrovna nevěnuje psaní, je také úspěšným manažerem, moderátorem a komikem. V různých měsíčnících i týdenících psal postupně o závodech Formule 1, popkulturách i o vrcholové politice. Pracoval například v Lidových novinách nebo v časopise Reflex. Moderuje pořad PokermanTV a znát ho můžete také z představení stand-up comedy Ego Night, které tvoří spolu s Milošem Čermákem.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.