Literatura s názorem

Zámek, kde je tolik lupičů, kolik jinde mají myší

Nešťastně ženatý malý tlustý pan Wellington Gedge přišel o všechen majetek a stejně na tom byl i kasař Slattery. Slovo dalo slovo a oslavili spolu památku svatého Rocha v bretaňských mořských lázních St. Rocque, kde se nad městem tyčí starobylý zámek Blissac. Skoro každý tam byl pod jiným jménem, od komorné až po vévodu, který se odvážil svého inkognita, ačkoli uměl jen několik slov francouzsky. Dva páry zasnoubených prohlédly, že se k sobě nehodí, takže vznikl nový pár. Zámek se stává dějištěm pitoreskních příhod, ve kterých se nezapře Wodehousův smysl pro absurdní humor a jako ve všech románech opět dojde k báječnému happyendu. Pro zajímavost můžeme uvést, že autor napsal Horkou lázeň v době světové hospodářské krize po osudném pátku v říjnu 1929.

Číst více
249,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.09.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,377 kg
Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Vávra
EAN 9788076011663
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.