Literatura s názorem

Monty Bodkin se vrací


Pelham Grenville Wodehouse

Ojedinělý, až nezapomenutelný příběh policejní šťáry v londýnském nočním klubu

Mladý Monty šťastnou náhodou získal místo v hollywoodském filmovém ateliéru, kde setrval celý rok, aby splnil nesmyslnou podmínku svého budoucího tchána a dokázal, že bohatý floutek se dokáže uživit prací. Pan Butterwick, otec nevěsty, zamýšlenému sňatku nepřeje a Monty musí zkušební lhůtu opakovat. Tentokrát na anglickém venkově, kde se filmový magnát Llewellyn snaží psát dějiny svého podniku, pronásledován přitom trojicí podvodníků a velmi utlačován šetrnou manželkou a její dcerou z prvního manželství. Naštěstí se neprovalí Llewellynova neuvážená finanční transakce, robustní slečna Butterwicková v rozhodující chvíli zruší své zasnoubení s Montym a přesto nastává překvapivý happyend. Čtenář, nikoli však Monty, o nové lásce ví už od první kapitoly.

Číst více
279,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 168
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.09.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,342 kg
Jazyk čeština
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Vávra
EAN 9788076013216
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.