Literatura s názorem

Hannibal: Nepřítel Říma

První díl trilogie

Ben Kane

Největší válečník starověku v prvním dílu historické epopeje

Britský spisovatel Ben Kane přichází se strhující historickou trilogií, jejíž první díl se odehrává po první punské válce, v níž Řím v boji o vliv ve středomořském světě pokořil Kartágo. Nyní se mladý kartaginský generál Hannibal chystá k odvetě. Na osudech dvou rodin, kartaginské a římské, sledujeme vliv válečných střetů na životy běžných lidí i převratné změny, které přinesly. Hanno, syn významného vojáka a Hannibalova důvěrníka, se se svým přítelem ocitne v rybářské loďce na širém moři, odkud je zachrání pirátská loď. Mladíci skončí na trhu otroků, kde Hanna koupí římský šlechtic, který zaujímá ve společnosti důležité postavení. Hanno se spřátelí s jeho synem Quintem i jeho sestrou Aurelií. Ve válečném konfliktu se ocitnou na znepřátelených stranách a až nelítostná bitva rozhodne, jaké budou jejich další vztahy.

Číst více
449,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Hannibal"

Detailní informace

Počet stran 432
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 11.11.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,58 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Michal Houba
Číslo dílu 1
Řady Hannibal
Původní název Hannibal: Enemy of Rome
Původní jazyk angličtina
Překladatel Jaroslava Hromadová
EAN 9788076014015
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Ben Kane Ben Kane

Ben Kane


Irský spisovatel Ben Kane (* 1970) se narodil v Keni, kde jeho otec pracoval jako veterinář. V sedmi letech se vrátil s rodiči do Irska a později vystudoval veterinární medicínu na University College Dublin. Neklidná povaha a touha cestovat ho však přivedly na Hedvábnou stezku a do Turkmenistánu, což vzbudilo jeho zájem o římské tažení do Parthie v r. 53 před Kr. Poté se vypravil na téměř tři roky trvající cestu kolem světa, při níž navštívil na 60 zemí a 7 kontinentů. Mimo jiné zavítal i do Northumberlandu a k Hadriánovu valu, na místa, která jsou dodnes připomínkou někdejší římské přítomnosti.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.