Literatura s názorem

Brány Athén


Conn Iggulden

i Připravujeme

Román z období řecko-perských válek od autora historické série Válka růží

Píše se rok 490 před naším letopočtem. Perský král Dareios se svou armádou se vyloďuje v Řecku s jediným cílem: podrobit si tamní svobodný lid. V cestě mu stojí athénské vojsko, k němuž se připojuje i vojevůdce Xanthippos, vedoucí své muže do bitvy u Marathónu. Její průběh však napovídá, že Řekové mezi sebou mají zrádce, a jeho odhalení má pro Xanthippa nedozírné následky. Peršané navíc s dobyvačnými snahami rozhodně nekončí a o deset let později se schyluje k legendární bitvě u Thermopyl.

Conn Iggulden (* 1971)

Přednášel sedm let historii na Londýnské univerzitě, poté se stal spisovatelem na plný úvazek. Napsal již řadu historických románů, z nichž se některé představily i českým čtenářům, např. série o Čingischánovi nebo o životě Julia Caesara či tetralogie Válka růží pojednávající o pohnuté době anglických dějin. Ve své nejnovější historické sérii Athéňané, jíž jsou Brány Athén prvním dílem, se věnuje období řecko-perských válek. Iggulden se opírá o důkladnou znalost historie, zároveň však umí vystavět dramatický příběh a podmanit si čtenáře svým působivým vypravěčským umem.

Číst více
549,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 456
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.04.2024
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,628 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Řady Athéňané
Původní název The Gates of Athens
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ivan Ryčovský
EAN 9788076019348
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Conn Iggulden Conn Iggulden

Conn Iggulden


Conn Iggulden o sobě tvrdí, že je odmalička fascinovaný příběhy. Než se stal spisovatelem na plný úvazek, přednášel sedm let historii na Londýnské univerzitě. Napsal již několik historických románů, z nichž některé se představily i českým čtenářům, například trilogie o Čingischánovi či tetralogie věnovaná životu Julia Cézara. Ve své nejnovější historické sérii čerpá z anglických dějin: vrací se k takzvané Válce růží. Iggulden se opírá o důkladnou znalost historie, ale zároveň umí vystavět dramatický příběh, v němž dávné děje a postavy ožívají před očima. Svým působivým stylem bez příkras čtenáře přenese přímo doprostřed válečné vřavy na bojištích nebo k tajným jednáním za zdmi středověkých hradů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.