Literatura s názorem

Železné jezero


William Kent Krueger

První díl legendární detektivní série od oceňovaného amerického autora

Cork O’Connor, bývalý inspektor chicagské policie, se přestěhuje i s rodinou do ospalého městečka Aurora v Minnesotě, kde se stává šerifem. Městečko se rozkládá u Železného jezera a sousedí také se stejnojmennou indiánskou rezervací. O’Connor se nepříliš úspěšně snaží řešit rozbroje mezi bílými usedlíky a indiány kvůli rybolovu v jezeře a jeho kariéra šerifa končí blamáží. Také jeho osobní život je v troskách, a tak jen bezcílně ubíjí čas a utápí se v sebelítosti. Když je však nalezena mrtvola soudce Parranta a krátce poté zmizí indiánský mladík, který v městečku roznášel noviny, pustí se O’Connor do pátrání na vlastní pěst. Bezděky začíná rozplétat komplikovaný případ korupce, vydírání a doutnajícího skandálu, který musí vyřešit, aby nezemřeli další lidé.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Cork O´Connor"

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 27.03.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,287 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Iron Lake
Původní jazyk angličtina
Překladatel Marie Válková
EAN 9788076017733
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Recenze

centrum-detektivky.cz - Zahořklý bývalý šerif O´Connor hledá ve svém rodném městě nový smysl života

..„Nakladatelství Vyšehrad splácí dluh a konečně českým čtenářům představuje Williama Kenta Kruegera, americkou legendu. Ten píše sérii s Corkem O´Connorem od 90. let a dnes má 19 dílů."...

Autor knihy

William Kent Krueger William Kent Krueger

William Kent Krueger


William Kent Krueger (* 1950) je americký spisovatel, který se proslavil především osmnáctidílnou sérií románů s hlavní postavou detektiva Corka O’Connora. Po studiích se léta živil jako stavební dělník a psal pouze příležitostné povídky a črty. Svůj první román Železné jezero dokončil ve čtyřiceti letech a dostal za něj literární cenu Barry Award, kterou následně obdržel ještě dvakrát společně s dalšími cenami a nominacemi. Krueger žije s manželkou a dvěma dětmi v St. Paul ve státě Minnesota.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.