Literatura s názorem

Dívka na parníku


Pelham Grenville Wodehouse

Hlavní postava, mladík Sam Marlowe, je sice chlapík se srdcem na pravém místě, zároveň je však neuvěřitelný smolař a stejně tak neuvěřitelné jsou situace, do nichž se dostává. Při cestě na lodi do Evropy se zamiluje do dívky Billie a nakonec přes všechny nástrahy osudu, v nichž jiskří Wodehousův slovní a situační humor, vše dobře dopadne i pro Sama. Ilustrace na obálce je opět dílem Adolfa Borna, s jehož jménem jsou všechny Wodehouseovy knížky vydané ve Vyšehradu nerozlučně spjaty.

Číst více
99,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr humor
Počet stran 224
Datum vydání 26.05.2008
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,324 kg
Jazyk čeština
EAN 9788070219294
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.