Literatura s názorem

Pokušení být šťastní


Lorenzo Marone

Příběh, ve kterém každý muž najde kus svého já

Sedmdesátiletý Cesar Annuzia po smrti své ženy žije sám v bytě v jednom z neapolských činžovních domů. Ač zpočátku působí jako „starý morous“, postupem času zjišťujeme, že právě takovou tvář nastavuje svému okolí. Ve skutečnosti jde o přemýšlivého muže, který sice mnohých svých životních rozhodnutí lituje, ale zároveň je odhodlaný užívat si podzim svého života plnými doušky bez ohledu na často odmítavý postoj svého nejbližšího okolí.

Intimní, laskavý, jemně melancholický, ale zároveň pozitivně laděný příběh, jemuž nechybí spád, černý humor a mnohé nezapomenutelné situace a postavy. Cesare, který čtenáře příběhem provází coby vypravěč, je i přes své nedostatky nadmíru sympatickým protagonistou, jemuž se na jeho cestě za štěstím nedá nefandit. Jeho život jako by byl životem kohokoliv z nás, a proto jeho vyprávění působí tak uvěřitelně a aktuálně

Číst více
289,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.04.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,351 kg
Jazyk čeština
Původní název La tentazione di essere felici
Původní jazyk italština
EAN 9788076010970
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Lorenzo Marone Lorenzo Marone

Lorenzo Marone


Lorenzo Marone (* 1974) vystudoval práva a téměř deset let působil jako advokát. Poté se rozhodl věnovat pouze vlastní tvorbě a stal se spisovatelem na plný úvazek. V roce 2012 debutoval románem Daria. Pokušení být šťastní z roku 2015 je jeho třetí román, který v Itálii zaznamenal značný čtenářský úspěch a byl také zfilmován. Od té doby napsal autor již další čtyři romány, a tím pravděpodobně ještě zdaleka neskončil. Celou jeho tvorbu protíná společný jmenovatel – rodné město Neapol a jeho obyvatelé, často zvláštní až pitoreskní, ale vždy s mistrně odpozorovanými lidskými slabostmi.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.