Literatura s názorem

Záznam cyklu rozhlasových dialogů Petra Vaďury s RNDr. Ivanou Vlkovou, řeholní sestrou řádu dominikánek a děkankou Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci o knize Izajáš, jednom z vrcholných textů Starého zákona. Tento spis nejvíc ovlivnil i jiné biblické autory a náboženské ovzduší Palestiny na přelomu letopočtu. Jednotlivým oddílům předchází vždy nástin dobového pozadí. Samotný výklad textu sleduje stopu důležitých motivů napříč celou knihou a odhaluje tak její teologické a duchovní poselství. Navíc se snaží ukázat, jak prorok promlouval k aktuálním problémům Judska 8. století př. Kr. včetně dočasného údělu judských přesídlenců do Babylonu. Sympatický je ekumenický přístup obou autorů k tomuto období starozákonních dějin. Kniha vychází zároveň v nakladatelství Kalich i Vyšehrad.

Číst více
298,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr teologie
Počet stran 296
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.03.2014
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,433 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074293344
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Petr Vaďura Petr Vaďura

Petr Vaďura


Petr Vaďura (* 1962 v Šumperku) vystudoval Filosofickou fakultu UK v Praze, 1986 nastoupil jako učitel na Základní školu do Hronova, z důvodů svědomí odmítl podepsat učitelský slib. Propuštěn, pracoval v dělnických profesích, 1987–1989 jako vychovatel v Jedličkově ústavu, 1989–1992 byl zaměstnancem Křesťanských sborů, od r. 1993 působil jako misijní pracovník. Od roku 2012 zaměstnán Evangelickou církví metodistickou. Žije v Tachově a spolupracuje s Českým rozhlasem a TWR. V nakladatelství Vyšehrad již vyšly jeho biblické rozhovory s Janem Hellerem Znamení odkazující k nebi a Na čem mi záleží, s Janem Sokolem Zůstat na zemi, s Jiřím Benešem Nevystižitelný Bůh, s Petrem Pokorným Má to smysl a s Pavlem Hoškem V dobrých rukou. V nakladatelství Kalich vyšla jeho kniha rozhovorů s Jiřím Benešem Pradějiny.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.