Literatura s názorem

Rukopisy z Nag Hammádí 5


Zuzana Vítková, Wolf B. Oerter

5. svazek ediční řady "Rukopisy z Nag Hammádí"

V pořadí již pátý svazek ediční řady Rukopisy z Nag Hammádí přináší překlad dalších koptských gnostických spisů, které byly nalezeny koncem 40. let minulého století v zapečetěném džbánu nedaleko vesnice Nag Hammádí v Horním Egyptě. Nalezneme zde komentovaný překlad spisů: Tajná kniha Janova (synoptický překlad několika verzí), Evangelium Egypťanů a Poučení Silvanova. Knihu opět uvozuje zasvěcená studie z pera egyptologa a koptologa Wolfa B. Oertera, která se kromě příslušných kodexů z Nag Hammádí zaobírá i slavným Berlínským gnostickým kodexem.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 256
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 21.01.2019
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,475 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 5
Původní jazyk koptština
Překladatel Zuzana Vítková
EAN 9788076010802
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Zuzana Vítková Zuzana Vítková

Zuzana Vítková


Zuzana Vítková, Th.D. (* 1977) je koptoložka, působí v Centru biblických studií UK a AV ČR. Jako překladatelka a editorka se podílela na většině svazků řady Rukopisy z Nag Hammádí.

Zobrazit profil autora
Wolf B. Oerter Wolf B. Oerter

Wolf B. Oerter


Doc. Dr. phil. Wolf B. Oerter, CSc. (* 1947) je egyptolog, koptolog a religionista, zabývá se koptským jazykem a jeho písemnými prameny se zvláštním zřetelem ke gnostickým, manichejským i neliterárním textům. Je vedoucím Koptologické skupiny při Centru biblických studií UK a AV ČR.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.