Literatura s názorem

Hedvábné stezky

Nová historie světa

Peter Frankopan

Monumentální publikace, která představuje historii světa v nových souvislostech

Kniha britského historika je novým pohledem na světové dějiny. Sleduje je z perspektivy "hedvábných cest", spojujících země a kontinenty, a vytvářejících globální svět dávno před moderní dobou a érou zámořských objevů. Zaměřuje se zejména na euroasijský prostor, ve kterém probíhala živá výměna zboží, technických inovací myšlenek, náboženských idejí, uměleckých podnětů. Po těchto cestách přicházely pozitivní podněty, ale i ničivé, jako vpády kočovníků, zhoubné epidemie, otrokářství, náboženský fundamentalismus. Frankopan své čtivé podání světových dějin dovádí až do současnosti, sleduje hru světových velmocí z nezvyklé perspektivy „srdce světa“, asijských zemí podél tradiční hedvábné stezky. Frankopanova kniha se stala bestsellerem v mnoha zemích světa a prodalo se jí více než jeden a půl milionu výtisků.

Číst více
699,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 624
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.09.2021
Formát 160x230 mm
Hmotnost 1,092 kg
Jazyk čeština
Původní název The Silk Roads
Původní jazyk angličtina
Překladatel Aleš Valenta
EAN 9788076015029
Věk od 15
Edice Historica
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

iliteratura.cz - Dějiny (nejen) globálního obchodu z blízkovýchodní perspektivy

...„Cesta kožešin, stříbra, otroků, pšenice či černého zlata. Těmito přídomky se britský historik snaží přiblížit, jak se měnila funkce Hedvábné stezky. Přitom se mu daří pojmenovat, jak se v dané oblasti vzájemně prolínaly obchod, politika či náboženství a jak se to vše odráželo v životním stylu obyvatel Eurasie."---

Deník N - Dějiny lidstva jako boj o kontrolu střed

...„Perspektivou oxfordského experta na byzantologii Petera Frankopana je Evropa po většinu lidských dějin nedůležitým a nezajímavým regionem."...

Autor knihy

Peter Frankopan Peter Frankopan

Peter Frankopan


Peter Frankopan je profesorem světových dějin na Oxfordské univerzitě, kde vede Centrum pro byzantská studia. Zabývá se především dějinami Středomoří, Střední Asie, Blízkého a Středního východu, Ruska a Číny. Je autorem knih o první křížové výpravě (2012), jeho následující kniha Hedvábné stezky se stala mezinárodním bestsellerem, byla jedničkou na knižním žebříčku Sunday Times, stejně jako v Indii a Číně. Celosvětově se knihy ve více než třiceti překladech prodalo více než jeden a půl milionu výtisků. Peterovi se přezdívá „rocková hvězda mezi historiky“.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.