Literatura s názorem

Encyklopedie středověku


Jacques Le Goff

Jedinečná kniha o středověkých dějinách a mentalitě z pera předních odborníků

Oblíbená a dnes již klasická práce je dílem předních francouzských i světových odborníků na dějiny středověku. Dva renomovaní francouzští medievisté v ní shromáždili přes osm desítek hesel ve formě samostatných, čtivých esejů. Pokrývají všechny základní oblasti dějin a života středověké Evropy, témata politických dějin (Král, Šlechta, Válka a křížová výprava), dějin hospodářských (Peníze, Řemeslníci, Půda) i kulturních (Katedrála, Poutnictví, Symbol). Mezi autory jsou kromě francouzských historiků i odborníci z Itálie, Německa, Velké Británie, Spojených států, Polska i Ruska. Encyklopedie středověku je jedinečným, obsahově bohatým a jazykově vytříbeným svědectvím o středověkém světě.

Číst více
999,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 936
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 03.02.2020
Formát 165x240 mm
Hmotnost 1,857 kg
Jazyk čeština
Původní název Dictionnaire raisonne de l´Occident médiéval
Původní jazyk francouzština
EAN 9788076012554
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Autor knihy

Jacques Le Goff Jacques Le Goff

Jacques Le Goff


Jacques Le Goff (1924–2014), francouzský historik a medievalista, představitel významné historické školy Annales. Svým dílem výrazně přispěl k novému zhodnocení středověku a k hlubšímu pochopení základů evropské kultury. Je nositelem celé řady ocenění, mimo jiné čestného doktorátu pražské Univerzity Karlovy.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.