Literatura s názorem

Hrdinové zámořských objevů


Milan Holeček

Ilustrované dějiny objevitelských cest

Kniha čtivě a s pomocí více než 350 plnobarevných ilustrací a mapek přibližuje mnohdy strhující dějiny objevů mimoevropských končin (ve skutečnosti nejen zámořských). Postupuje podle jednotlivých národů, přičemž vyzdvihuje jejich specifický charakter a zájmy, tak jak se rýsují právě na pozadí objevitelských cest. Kniha Milana Holečka, zkušeného autora a editora kartografických publikací, je určena jak dospělým zájemcům o historii, geografii a cestování, tak odrostlejším zvídavým dětem.

Číst více
499,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 15.04.2019
Formát 170x240 mm
Hmotnost 1,047 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076010994
Věk od 10
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Milan Holeček Milan Holeček

Milan Holeček


RNDr. Milan Holeček (1938–2019) je vzděláním geograf a povoláním redaktor a publicista. Dvacet let redigoval měsíčník Lidé a země, více než deset let byl šéfredaktorem Nakladatelství České geografické společnosti. Celý profesní život věnoval popularizaci geografie a šíření zeměpisných znalostí. Byl redaktorem, autorem či spoluautorem mnoha učebnic zeměpisu pro základní, střední a odborné školy i jiných publikací. Vyšlo mu několik samostatných knižních titulů, zejména s poznatky z dějin zeměpisných objevů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.