Literatura s názorem

Paracelsica

Dvě studie o renesančním mysliteli a lékaři

Carl Gustav Jung

Dvě studie o slavném renesačním lékaři a filosofovi z pera zakladatele analytické psychologie.

Dvě rozšířené přednášky významného švýcarského psychiatra, psychologa a filosofa XX. století. Kniha obsahuje dvě Jungovy přepracované a rozšířené přednášky o jedné z nejpozoruhodnějších renesančních postav, Theofrastu Bombastovi von Hoheim alias Paracelsovi: Paracelsus jako lékař a Paracelsus jako duchovní zjev. Zejména druhá, podstatně rozsáhlejší studie, otevírá vhled do nelehko přístupné Paracelsovy „skryté“ filosofie. Jung zde, i pomocí hojných citací, které bezprostředně předvádějí autorův veskrze „drsný“ jazyk, vykresluje obraz živoucího sepětí myšlenky a života, které je pro Paracelsa tolik příznačné. Neméně zajímavý je ovšem i způsob, jakým Jung sám svou postavu analyzuje.

Číst více
249,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr filosofie
Počet stran 136
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 16.09.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,29 kg
Jazyk čeština
Původní název Paracelsica
Původní jazyk němčina
Překladatel Martin Žemla
EAN 9788076011779
Věk od 15
Edice Reflexe
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Carl Gustav Jung Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung


Carl Gustav Jung (1875–1961) je zakladatelem hlubinné psychologie. Tento švýcarský terapeut a učenec kriticky navázal na starobylé esoterické a magické praktiky i na soudobé teorie Freudovy. Jeho hlavním přínosem je učení o kolektivním nevědomí a archetypech.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.