Literatura s názorem

Obrazový průvodce stavebními styly


Petr Dvořáček

Výpravný průvodce po architektonických skvostech České republiky

Velká výstava „Deset století architektury“ a doprovodný cyklus televizních dokumentů ukázaly před časem široké veřejnosti bohatství architektonického dědictví českých zemí. Následující vlně zájmu vyšla vstříc řada dílčích monografií, dosud však chybí publikace, která by toto velkolepé dědictví ukázala v jediném svazku přehledně a v celé šíři. Tuto mezeru chce zaplnit unikátní Obrazový průvodce stavebními styly. V sedmi kapitolách přináší charakteristiku jednotlivých slohových období, jejich typických prvků a forem, především však bohatý, chronologicky uspořádaný výběr nejvýznamnějších staveb, doprovázený stovkami fotografií. Kniha ukazuje na mnoha příkladech, jak k nám pronikaly slohové podněty z kulturních center a jaké regionální formy se z nich vyvinuly u nás.

Číst více
599,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 400
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.11.2022
Formát 170x240 mm
Hmotnost 1,295 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076017146
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Petr Dvořáček Petr Dvořáček

Petr Dvořáček


Petr Dvořáček (* 1955), etnograf a historik, pracoval v Brně jako dokumentátor u památkové péče, novinář a vydavatel. Nyní je ve svobodném povolání jako fotograf a autor publikací s tématy historie, památek, architektury a přírody. Publikoval např. knihy Skanzeny České a Slovenské republiky (2010); Posvátná místa zemí Koruny české (2011); Ilustrované dějiny naší země pro děti i dospělé (2013); Nejkrásnější české památky (2013) či Tajemná místa naší země (2016).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.