Literatura s názorem

Krvavý měsíc

Případ sestry Fidelmy

Peter Tremayne

Tajné poslání zavede dálaigh Fidelmu přímo do ohniska zločinu

Píše se rok 671 po Kristu a Fidelma je pověřena tajným úkolem, který je odhodlána tentokrát splnit sama. Navzdory jejím protestům se k ní připojuje i její muž Eadulf a bojovník Enda. Záhadné poslání zavede jejich kroky nejprve do Finnbarrova opatství, kde Fidelma hodlá promluvit s tamním opatem – ale nežli se s ním stačí setkat, starce kdosi zavraždí a pod rouškou tmy z kláštera zmizí hlavní podezřelá.

Fidelma, vázaná posvátnou přísahou mlčení, se v doprovodu svých dvou společníků vydává po stopách údajné pachatelky a brzy naráží na složitou síť intrik. Fidelma se tedy musí pokusit neznámému nepříteli čelit sama a Eadulf s Endou jí mohou jen sekundovat. Dílky záhady do sebe konečně začínají pomalu zapadat, ale času rychle ubývá…

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.06.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,452 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 27
Původní název Bloodmoon
Původní jazyk angličtina
EAN 9788076016668
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Tremayne Peter Tremayne

Peter Tremayne


Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.