Literatura s názorem

Zkouška sirén

Česká písnička mezi folkem a rockem

Přemysl Rut

3. svazek antologie české autorské písně

Zkouška sirén je závěrečným dílem antologie české autorské písně, jejíž první díl vyšel pod názvem Gloria i gaudium. Česká písnička mezi kostelem a hospodou (2013) a druhý díl pod názvem Orchestrion v hlavě. Česká písnička mezi poezií a divadlem (2010). Tentokrát se vracíme k roku 1960, tedy k prvním ohlasům rock’n’rollu a sledujeme českou píseň ve vlnách beatu, rocku a folku (ale i nečekaně revitalizovaného folklóru) až k oné hranici, za kterou se písnička v tradičním významu slova proměňuje v cosi snad schopného dát tvar životnímu pocitu těch, kdo přišli na svět kolem roku 2000. Ani tentokrát v písničkách nehledáme jen svědectví o době a společnosti, která si je oblíbila, spíše se snažíme nepřeslechnout ty, které už autorovo jméno a dobový vkus nepotřebují, protože mluví samy za sebe, přesvědčivostí svého tvaru a invence.

Číst více
549,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Pozvánka na listování antologií Zkouška sirén

Pozvánka na listování antologií Zkouška sirén
Akce

Srdečně vás zveme na listování antologií Zkouška sirén, které se uskuteční v úterý 21. února 2023 a v pátek 24. února 2023 ve Studiu Paměť na Praze 1. S editorem knihy Přemyslem Rutem kolem piana budou Jan Burian, Markéta Potužáková, Dája Šimíčková a Barbara Šupová.

Číst více
Podobné

Detailní informace

Počet stran 384
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.11.2022
Formát 225x295 mm
Hmotnost 1,467 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076017375
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.