Literatura s názorem

Usmát se a poodstoupit


Karel Nešpor

Berte život s úsměvem! Odlehčené úvahy a glosy známého psychiatra.

Berte život s úsměvem! Odlehčené úvahy a glosy známého psychiatra.

Známý psychiatr a specialista na léčbu návykových nemocí Karel Nešpor má jasno: s úsměvem jde všechno lépe. Ve sbírce odlehčených zamyšlení se s nadhledem věnuje různým tématům a hledá odpovědi na odvěké otázky života. Jak můžeme ovlivnit své zdraví pomocí pozitivního psychického naladění? A jak si udržet odstup i ve vážných situacích? Nejen to najdete v jeho úvahách, glosách, příbězích a nápadech podaných svižně a bez patosu. Kniha „Usmát se a poodstoupit“ vznikala během pandemie. Dr. Nešpor vycítil, že lidé potřebují něco pohodového, veselého a uklidňujícího. Tuto knihu není třeba číst najednou. Dá se otevřít kdekoliv, kousek přečíst a vrátit se k ní, když je čas a chuť. Kniha jistě přinese čtenářům radost a bude pro ně inspirací do klidnějšího života.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji
Podobné

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.10.2021
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,364 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076015180
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Karel Nešpor Karel Nešpor

Karel Nešpor


MUDr. Karel Nešpor, CSc. (* 24.8.1952) pracuje jako emeritní primář v Psychiatrické nemocnici Bohnice, kde se zabývá hlavně psychoterapií a cvičí s pacienty jógu. V roce 1968 se zúčastnil seminářů americké jógínky českého původu paní Ossius. Ta v něm vzbudila zájem o jógu a zároveň o smích. Vypráví, že tehdy totiž mimo jiné šlapali nohama ve vzduchu a smáli se o sto šest. Léta plynula a MUDr. Nešpor se začal józe i smíchu věnovat čím dál tím víc. Z toho vyplynulo mnoho úspěšných přednášek a veselých knih. Aby toho nebylo málo, tak k tomu přidal střízlivost. To je jeho další velký koníček. Všem čtenářům přeje: „Mějte se hezky a střízlivě.“

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.