Literatura s názorem

Karel Nešpor


MUDr. Karel Nešpor, CSc. (* 24.8.1952) pracuje jako emeritní primář v Psychiatrické nemocnici Bohnice, kde se zabývá hlavně psychoterapií a cvičí s pacienty jógu. V roce 1968 se zúčastnil seminářů americké jógínky českého původu paní Ossius. Ta v něm vzbudila zájem o jógu a zároveň o smích. Vypráví, že tehdy totiž mimo jiné šlapali nohama ve vzduchu a smáli se o sto šest. Léta plynula a MUDr. Nešpor se začal józe i smíchu věnovat čím dál tím víc. Z toho vyplynulo mnoho úspěšných přednášek a veselých knih. Aby toho nebylo málo, tak k tomu přidal střízlivost. To je jeho další velký koníček. Všem čtenářům přeje: „Mějte se hezky a střízlivě.“

Související akce a aktuality:

Veselý doktor pro ty, co hodně sedí

Veselý doktor pro ty, co hodně sedí
Aktuality
Podívejte se na videa, kde náš autor, MUDr. Nešpor, který u nás vydal již několik knížek, poslední s názvem 300 úsměvů pro lepší život, ukazuje, jak se protáhnout, aby záda nebolela.

Video ze křtu knihy 300 úsměvů pro lepší život

Video ze křtu knihy 300 úsměvů pro lepší život
Akce
Smějete se rádi nebo si potřebujete zlepšit náladu? Doporučujeme knížku 300 úsměvů pro lepší život od dr. Nešpora, kterou jsme pokřtili v knihkupectví Academia. Kdo se nemohl křtu zúčastnit, může se podívat na přiložené video.

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.