Literatura s názorem

Archibaldovy nepřístojnosti


Pelham Grenville Wodehouse

Pro milovníky suchého anglického humoru vychází román, který dosud nebyl českému čtenáři představen. Opravdu zapeklitá náhoda, když se člověk pohádá v americkém hotelu, a přitom je Angličan. A když se pohádá přímo s majitelem, jemuž znectí jeho milovaný hotel, zřítelnici jeho oka. A co hůř, když se ještě k tomu ožení s jeho dcerou, aniž by tušil, kdo tato dcera je. Archie má ovšem slunnou povahu a snaží se starého pána získat na svoji stranu tím, že si najde nějaké užitečné zaměstnání. Archie je svolný zkusit cokoliv, stát modelem malíři obálek časopisů, hlídat hada a tak dále a tak dále. Je až s podivem, že se vždycky kolem docela obyčejné situace semele něco neobyčejného, ale to už má tak Archibald v osudu. Vstupme tedy na chvíli do laskavého světa P. G.Wodehouse a nechme se překvapovat jeho nápady a nenapodobitelným smyslem pro humor, kterými baví své čtenáře už desítky let.

Číst více
248,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr humor
Počet stran 224
Datum vydání 05.03.2007
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,346 kg
Jazyk čeština
EAN 9788070218631
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.