Literatura s názorem

Jarní horečka


Pelham Grenville Wodehouse

Nad zámkem Beevor se rozklenul krásný den. Tetelí se šveholením ptactva a mocnými přísliby. Nic z toho však nemůže rozehnat chmury lorda Shortlandse, který touží uniknout ze zámku a z bdělého dohledu své dcery Adély, která železnou rukou všem vládne. Jak jiný by byl život, kdyby měl lord Shortlands dvě stě liber, mohl si koupit hospodu, oženit se s kuchařkou a tak navždy uniknout z ovzduší zámku, prosyceného vůní ovomaltiny, do radostného života, libě vonícího po whisky. Nic však není ztraceno… vždyť lord Shortlands má ještě další dceru, která má nápaditého nápadníka a všichni tři vymyslí znamenitý plán. Jarní horečka je dalším z dlouhé řady úsměvných románů P. G. Wodehouse, do jehož idylického světa, který tento mistr situačního a slovního humoru vytvořil, s potěchou vstupují další čtenářské generace.

Číst více
99,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr humor
Počet stran 224
Datum vydání 19.11.2007
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,339 kg
Jazyk čeština
EAN 9788070218792
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Pelham Grenville Wodehouse Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse


Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.