Literatura s názorem

Muž, který sázel stromy


Jean Giono

Když byl Giono v roce 1953 požádán vydavatelem časopisu Reader s Dígest, aby napsal příběh o nejpozoruhodnějším člověku, s nímž se kdy setkal, poslal mu tuto povídku, kterou chtěl vzbudit zájem o zalesňovací program. Vydavatel mu však z nepochopení příběh vrátil, a ten byl uveřejněn o rok později v časopise Vogue pod titulem „Muž, který sázel naději a vypěstoval štěstí“. V té době sám autor jistě netušil, že jeho próza, rozsahem nevelká, v celé řadě překladů záhy oběhne svět, a že navíc splní autorův záměr – stane se inspirací pro ochránce přírody k zalesňování celých oblastí. Dnes má tedy konečně i český čtenář možnost seznámit se s tímto skvostem, jenž se kromě řady francouzských i cizojazyčných vydání stal předlohou ke kanadskému animovanému filmu, který byl uveden i u nás.

Číst více
188,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 56
Datum vydání 30.05.2016
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,137 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Helena Konstantinová
Původní název L´homme qui plantait les arbres
Původní jazyk francouzština
Překladatel Zdeňka Stavinohová
EAN 9788074297328
Věk od 15
Edice Harmonie
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Jean Giono Jean Giono

Jean Giono


Jean Giono (1895 –1970) se narodil v malém provensálském městě Manosque na jihovýchodě Francie, které až do své smrti prakticky neopustil. Hrdiny prvních Gionových knih jako by nebyli lidé, ale příroda: země, řeka, hory. Vytvořil řadu románů, v nichž zaznívá oslava venkovského člověka, žijícího zcela instinktivně v souladu s přírodními zákony.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.