Literatura s názorem

Bezezbytková dieta při onemocnění střev


Růžena Milatová, Pavel Wohl

Autoři jsou pracovníci IKEMu

Tato dietní opatření jsou určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních všeho druhu, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, dále při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, také u ulcerosní colitidy a Crohnovy nemoci. Dieta je vhodná i po resekci střev a z počátku zavedení vývodu z tenkého i tlustého střeva (nejčastěji jeden měsíc, neurčí-li lékař jinak). Svým obsahem živin se dieta řadí mezi plnohodnotné. Strava je pestrá, lehce stravitelná a nenadýmavá. Dietu lze postupně upravovat podle aktuálního zdravotního stavu pacienta a jeho stravovacích možností. Pacienti zde najdou jak vhodné potraviny a vhodnou kuchyňskou úpravu pokrmů, tak i rady, čemu se mají při nutnosti dodržování této diety vyhnout.

Číst více
169,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 88
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 13.05.2019
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,148 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076011229
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Růžena Milatová Růžena Milatová

Růžena Milatová


Růžena Milatová vystudovala střední zdravotní školu, obor dietní sestra. V současné době pracuje jako nutriční terapeut ve společnosti IKEM. Své znalosti a zkušenosti zúročuje v úspěšných dietních kuchařkách.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.