Bezezbytková dieta při onemocnění střev | Albatros media
Literatura s názorem

Bezezbytková dieta při onemocnění střev


Růžena Milatová, Pavel Wohl

Autoři jsou pracovníci IKEMu

Tato dietní opatření jsou určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních všeho druhu, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, dále při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, také u ulcerosní colitidy a Crohnovy nemoci. Dieta je vhodná i po resekci střev a z počátku zavedení vývodu z tenkého i tlustého střeva (nejčastěji jeden měsíc, neurčí-li lékař jinak). Svým obsahem živin se dieta řadí mezi plnohodnotné. Strava je pestrá, lehce stravitelná a nenadýmavá. Dietu lze postupně upravovat podle aktuálního zdravotního stavu pacienta a jeho stravovacích možností. Pacienti zde najdou jak vhodné potraviny a vhodnou kuchyňskou úpravu pokrmů, tak i rady, čemu se mají při nutnosti dodržování této diety vyhnout.
Číst více
169,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.