Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu | Albatros media
Literatura s názorem

Recepty se sníženým obsahem tuků a zvláště cholesterolu


Vladimíra Havlová, Alexandra Jirkovská

Tato publikace je určena nejen pro osoby se zvýšenou hladinou cholesterolu, ale i se zvýšenou hladinou krevních tuků (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogenním složením krevních tuků (dyslipidémií), a pro ty, kteří mají sklon k srdečně-cévním komplikacím. V neposlední řadě je také vhodná pro osoby, které potřebují redukční dietu, protože snížený příjem tuků vede k redukci hmotnosti. Dozvíte se, co se v oblasti nutričních doporučení, z hlediska tuků, pro prevenci aterosklerózy a srdečně cévních onemocnění v posledních letech změnilo a proč se na nízkocholesterolovou dietu dnes díváme poněkud jinak. V předmluvě od prof. Jirkovské najdete ucelený pohled na tuky ve stravě a vysvětlení, jak tuky ovlivňují naše zdraví. Jídla vařená podle těchto receptů spolu s ostatními doporučeními mohou předcházet nebo zmírnit aterosklerózu a její následky – srdečně – cévní nemocnění. Tyto recepty jsou přepracované Recepty se sníženým obsahem cholesterolu.
Číst více
168,00 Kč Doporučená cena
V prodeji
Podobné

Detailní informace

Počet stran 104
Datum vydání 03.10.2016
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,154 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074296789
Věk od 15
Typ Kniha

Autor knihy

Vladimíra Havlová Vladimíra Havlová

Vladimíra Havlová


Bc. Vladimíra Havlová pracuje od roku 1992 jako edukační sestra v Centru diabetologie Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. Vystudovala střední zdravotní školu – obor dietologie a získala atestaci z poruch metabolismu a výživy. Je členkou výboru sekce sester České diabetologické společnosti a autorkou řady odborných publikací.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaký knižní hit právě vychází, na jaké zboží je výhodná sleva, jaká běží soutěž o ceny? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.