Literatura s názorem

Bezlepková dieta


Pavel Kohout, Monika Vernerová

Celiakie je onemocnění, kdy organismus reaguje nepřiměřeně na lepek obsažený v některých obilovinách. V České republice jí trpí 40–50 tisíc lidí. Dietní kuchařka zaměřená na bezlepkovou dietu přináší kolem 150 receptů na pečivo, polévky, knedlíky, masové pokrmy, sladká jídla a pomazánky. Jídla jsou pestrá, chutná a připravovaná z velkého a rozmanitého výběru potravin. Kniha je doplněna nutričními hodnotami.

Číst více
148,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné
Podobné

Detailní informace

Počet stran 80
Datum vydání 27.02.2006
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,2 kg
Jazyk čeština
EAN 9788070218020
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Pavel Kohout Pavel Kohout

Pavel Kohout


doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., se zabývá gastroenterologií (střevní mikrobiom, celiakie, idiopatické střevní záněty) a výživou (screening malnutrice, enterální a parenterální výživa, intenzivní metabolická péče). Vyučoval na lékařské a farmakologické fakultě UK v Hradci Králové, nyní působí v Praze na 3. lékařské fakultě UK v Praze a na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. Je členem České gastroenterologické společnosti, (předseda pracovní skupiny pro celiakii), Společnosti klinické výživy a intenzivní metabolické péče (místopředseda), České internistické společnosti a Fóra zdravé výživy.

Zobrazit profil autora
Monika Vernerová Monika Vernerová

Monika Vernerová


Monika Vernerová pracuje jako nutriční terapeutka v Thomayerově nemocnice. Své vzdělání a zkušenosti plně využila při psaní dietní kuchařky.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.