Literatura s názorem

Dveře se otvírají


Miloš Rejchrt, Petr Vaďura

Miloš Rejchrt je muž mnoha profesí. Především sloužil řadu let jako evangelický farář. Později byl však také mluvčím Charty 77, objevil se jako herec ve filmu Žert, živil se jako topič v Národním muzeu, skládal písně a se skupinou Berani je i zpíval. Několik let působil v náboženské redakci Českého rozhlasu. A právě rozhlasové pořady jsou základem této knihy, kterou napsal spolu s Petrem Vaďurou. Její náplň tvoří rozhovory nad texty Starého a Nového zákona, které v letech 2003 až 2016 daly základ mimo jiné pořadu Českého rozhlasu Ranní slovo. Miloš Rejchrt vychází ve svých výkladech z protestantské tradice a nezapře ani svůj původ ve vyznavačské Jednotě českobratrské. V křesťanství počítá vždy s osobní angažovaností člověka a ví, že bez osobního obrácení není pravá víra možná. Přitom se však nebojí podívat na biblický text nově a ryze současnýma očima. V biblických zaslíbeních nevidí laciné sliby, ale pevné body naděje, o něž je možno se opřít, aby člověka nesmetl pocit marnosti a nesmyslnosti. Rejchrtova víra odráží mnohé životní zkušenosti, ale především se do ní promítá poznání, že zemští páni vládnou jen do času, zatímco vláda Hospodinova je na věky.

Číst více
248,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr teologie
Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.01.2017
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,367 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074297533
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Petr Vaďura Petr Vaďura

Petr Vaďura


Petr Vaďura (* 1962 v Šumperku) vystudoval Filosofickou fakultu UK v Praze, 1986 nastoupil jako učitel na Základní školu do Hronova, z důvodů svědomí odmítl podepsat učitelský slib. Propuštěn, pracoval v dělnických profesích, 1987–1989 jako vychovatel v Jedličkově ústavu, 1989–1992 byl zaměstnancem Křesťanských sborů, od r. 1993 působil jako misijní pracovník. Od roku 2012 zaměstnán Evangelickou církví metodistickou. Žije v Tachově a spolupracuje s Českým rozhlasem a TWR. V nakladatelství Vyšehrad již vyšly jeho biblické rozhovory s Janem Hellerem Znamení odkazující k nebi a Na čem mi záleží, s Janem Sokolem Zůstat na zemi, s Jiřím Benešem Nevystižitelný Bůh, s Petrem Pokorným Má to smysl a s Pavlem Hoškem V dobrých rukou. V nakladatelství Kalich vyšla jeho kniha rozhovorů s Jiřím Benešem Pradějiny.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.