Literatura s názorem

Apoštolské krédo


Hubert Philipp Weber

Kniha pro všechny, kdo chtějí porozumět své víře

Věřící křesťané dnes stojí tváří v tvář nejrůznějším otázkám a výzvám. V rozhovoru s ateisty či přívrženci jiných náboženství musejí umět srozumitelně vyložit, o co v křesťanství jde. Na pomoc jim přichází tato kniha, které vykládá krok za krokem apoštolské krédo neboli vyznání víry a jeho zásadní věroučné pravdy tak, aby byly zajímavé nejen pro věřící, ale i pro ty, kdo stojí mimo církve či k nim chovají odstup. S pomocí apoštolského kréda, jež představuje cosi jako křestní slib západní církve, shrnuje autor, ve Vídni působící teolog Hubert Philipp Weber, nejzásadnější otázky víry v Boha, jeho Syna Ježíše Krista a Ducha svatého. Jeho kniha se opírá nejen o výklad Bible a nejdůležitějších textů církevní nauky, ale také o lidskou zkušenost.

Hubert Philipp Weber vyučuje dogmatickou teologii na Vídeňské univerzitě. Je arcibiskupským sekretářem a teologickým spolupracovníkem kardinála Christopha Schönborna. Věnuje se též teologickému vzdělávání dospělých, kněží a jáhnů a výuce náboženství.

Číst více
249,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr teologie
Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.02.2020
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,182 kg
Jazyk čeština
Původní název Credo.Das Glaubensbekenntnis verstehen
Původní jazyk němčina
Překladatel Karla Korteová
EAN 9788076012776
Věk od 15
Edice Cesty
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Autor knihy

Hubert Philipp Weber Hubert Philipp Weber

Hubert Philipp Weber


Hubert Philipp Weber vyučuje dogmatickou teologii na Vídeňské univerzitě. Je arcibiskupským sekretářem a teologickým spolupracovníkem kardinála Christopha Schönborna. Věnuje se též teologickému vzdělávání dospělých, kněží a jáhnů a výuce náboženství.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.