Literatura s názorem

Lid nomádů


Anna Saavedra

Jsme lid nomádů, neklidně se pohybující po zemské ploše sem a tam

Cestování, konzumerismus turistického ruchu, Babylon západního světa, v němž se míchají nejrůznější kultury a etnika. Minulé století, které dramaticky zasáhlo do osudu mnoha rodin prostřednictvím politických zvratů a nucené emigrace. A novodobé nomádství digitální, spirituální či vztahové, které je odrazem „tekuté přítomnosti“ člověka 21. století, bez hlubších kořenů, bez vymezených hodnot. Román Lid nomádů nahlíží téma cest a cestování z různých úhlů – prostřednictvím vyprávění lidských příběhů, mytologie, historie vztahu člověka a krajiny, deníkových záznamů z cest. Sleduje příběhy několika lidí, kteří jsou dočasně nebo trvale na cestě. Vykročili mimo svou komfortní zónu a vydali se do neznáma, vstříc komickým i fatálním katastrofám.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 192
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 06.11.2023
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,213 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Romana Horáková
EAN 9788076018488
Věk od 18
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

medium.seznam.cz - Tenhle hotel je na odstřel. Lid nomádů je svěží novela o světě bloudících

„Historky z jejich každodenních snah postarat se o hosty i o sebe samé rámují drobnou novelu dramatičky Anny Saavedry. Jádro pak tvoří příběhy několika lidí, které spojuje právě ten starý hotel a také fakt, že patří k Lidu nomádů. Lidem, kteří se vydali na cestu, opustili domov, nebo žádný nemají, a nezáleží na tom, z jakého důvodu."

ČT Art - DRAMATIČKA ANNA SAAVEDRA NAPSALA PONĚKUD ZBLOUDILOU PRÓZU O NOMÁDECH

„Oceňovaná dramatička vstupuje na prozaické pole. A spolu s ní Dagur Julius z Islandu či letka hotelových pokojských."

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.