Literatura s názorem

Přítel stesk


Zuzana Nováková

Vzácná a přístupná připomínka temného období nedávných dějin

Zkušená autorka se v novém příběhu o rodině politického vězně vyrovnává částečně i s vlastní zkušeností. Klade si v ní otázku po možnostech „svobody na svobodě“ ve státem diktovaném životě. Umně využívá mnohost perspektiv, a to i za přispění spoluautorství svého manžela Jaroslava Nováka. Právě jeho kapitoly, inspirované farářem Ladislavem Simajchlem, který se skutečně „černých ovcí“ společnosti ujal, oslavují hrdinství v době, kdy scházelo. Hlavní hrdinkou je přesto Viktorie, již stesk po otci – básníkovi a „zrádci lidu“ – inspiruje k vlastní básnické tvorbě. Verše psané na slovácké dědině, kde je spousta práce, prodchne pocit samoty, hořkosti i smutku.

Číst více
199,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 144
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.11.2018
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,192 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074297595
Věk od 15
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s papírovým potahem bez laminace

Autor knihy

Zuzana Nováková Zuzana Nováková

Zuzana Nováková


Zuzana Nováková (* 1943), česká básnířka a prozaička, která proslula jako autorka knih pro děti a mládež. Žije trvale v Brně a věnuje se literární a výtvarné tvorbě. V novele Přítel Stesk se svým osobitým melancholickým stylem obrací k dospělým čtenářům.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.