Literatura s názorem

Bez předsudků o jedné z nejčastějších duševních poruch

Víc se usmívej, jdi se projít, pusť si film. Tyto rady možná zaberou na špatnou náladu, depresi ale nevyléčí. Skutečná depresivní porucha je totiž mysl i tělo ochromující nemoc, kterou nepřelstíte vůlí. Kde jsou kořeny této choroby, jak se dá léčit a jak nemocnému můžou pomoct jeho blízcí? O tom pojednává populární psychiatr Radkin Honzák i řada známých osobností, které se nebojí svěřit se s tím, jak deprese zasáhla do jejich života.

V naší knize jsou zastoupeni vynikající herci Miroslav Hanuš a Martin Dejdar, dále režisér a herec Arnošt Goldflam a skvělý imitátor Petr Jablonský. O depresivních potížích postihujících Vlastu Buriana vypráví barvitě teatrolog Vladimír Just. Něžné pohlaví zastupuje Adéla Sedláková s příběhem poporodní deprese a lékařka, která si přála zůstat v anonymitě.

Číst více
369,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.05.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,442 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Sabina Chalupová
Číslo dílu 3
Řady Destigma
EAN 9788076016163
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Deník - Psychiatr Radkin Honzák: Z deprese se ne

...„Psychiatr Radkin Honzák ve své nové knize spolu s Alešem Cibulkou a Agátou Pilátovou vysvětluje, že deprese není depka. On sám si dny, které ho v životě ještě čekají odmítá depkami kazit, a proto si pořídil krávu radosti, kterou poctivě denně dojí."...

TOP VIP.CZ - Svou depresi musí každý přijmout

...„Nakladatelský dům Albatros Media vydává pozoruhodnou knihu psychiatra Radkina Honzáka, publicistky Agáty Pilátové a moderátora Aleše Cibulky Deprese není depka. Miroslav Hanuš, Petr Jablonský, Arnošt Goldflam, Adéla Sedláková a lékařka M. H. se otevřeně svěřují, jaké to je každý den se probouzet a uléhat s depresí."...

Autor knihy

Radkin Honzák Radkin Honzák

Radkin Honzák


Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.

Zobrazit profil autora
Agáta Pilátová Agáta Pilátová

Agáta Pilátová


Agáta Pilátová (* 1938) je publicistka, píše články z oblasti kultury, filmové a literární recenze, rozhovory s umělci. Po roce 1989 vedla kulturní rubriku v deníku a byla šéfredaktorkou kulturního časopisu. Editovala několik desítek knižních publikací, na některých se podílela i autorsky. Připravuje též tematické výstavy a kulturní pořady.

Zobrazit profil autora
Aleš Cibulka Aleš Cibulka

Aleš Cibulka


Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.