Literatura s názorem

Královna děsu aneb Panická porucha


Radkin Honzák, Agáta Pilátová, Aleš Cibulka

Panika není slabost – je to nemoc a dá se léčit

Cílem ediční řady „Destigma“ je změnit pohled na psychické problémy, jako je např. syndrom vyhoření, deprese, různé typy závislostí či poruchy příjmu potravy. Druhý svazek nazvaný Královna děsu je věnován panické poruše – diagnóze obvyklejší, než by se mohlo na první pohled zdát. Často navazuje na syndrom vyhoření, nebo se s ním prolíná. O panickému tématu pojednává ve svém textu a v komentářích ke konkrétním příběhům zkušený psychiatr Radkin Honzák. Agáta Pilátová a Aleš Cibulka vyzpovídali populární osobnosti -- Petru Kruntorádovou, Věru Martinovou, Ivu Pazderkovou, Pavla Ráže a Petru Špalkovou -- které vyprávějí o své zkušenosti s touto diagnózou. Knihu uzavírá aktuální úvaha dr. Honzáka „Panika v čase koronaviru“.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.10.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,418 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Sabina Chalupová
Číslo dílu 2
Řady Destigma
EAN 9788076013575
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Radkin Honzák Radkin Honzák

Radkin Honzák


Radkin Honzák vedl deset let Oddělení lékařské psychologie, psychoterapie a psychosomatiky 1. lékařské fakulty UK, dodnes pracuje v IKEM v ambulanci a v transplantačním programu. Ve Vyšehradu vyšla v několika vydáních jeho kniha Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření, ohromný úspěch zaznamenal knižní rozhovor s Renatou Červenkovou Všichni žijem’ v blázinci a Psychosomatická prvouka. K aktuálním otázkám se Radkin Honzák trefně vyjadřuje na blogu na www.aktualne.cz.

Zobrazit profil autora
Agáta Pilátová Agáta Pilátová

Agáta Pilátová


Agáta Pilátová (* 1938) je publicistka, píše články z oblasti kultury, filmové a literární recenze, rozhovory s umělci. Po roce 1989 vedla kulturní rubriku v deníku a byla šéfredaktorkou kulturního časopisu. Editovala několik desítek knižních publikací, na některých se podílela i autorsky. Připravuje též tematické výstavy a kulturní pořady.

Zobrazit profil autora
Aleš Cibulka Aleš Cibulka

Aleš Cibulka


Aleš Cibulka (* 1977) je televizní a rozhlasový moderátor. V roce 2016 se stal v anketě Týtý třetím nejoblíbenějším průvodcem zábavných pořadů. Patnáct let působil v České televizi, pět let pak v TV Barrandov. Od roku 2000 moderuje na vlnách Českého rozhlasu Dvojka (talk show Tobogan). Každý rok vychází Cibulkův kalendář pro pamětníky, už čtvrtého dílu se dočkala jeho publikace Černobílé idoly, knih o Nataše Gollové se prodalo více než 180 000 kusů.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.