Literatura s názorem

Zapomenutá


Jiří Klečka

Ztratíš paměť, ztratíš sebe. Atmosférický román s mysteriózními tóny.

Osudy Boženy a Pavla se rozešly krátce po Pražském jaru, kdy společně prožívali lásku a scénáristickou vášeň. Potkají se po více než půl století v Domě paměti, zařízení pro pacienty s kognitivní poruchou. Oba si prošli dramatickými životními situacemi: Pavel ztratil schopnost psát, Božena se pak pod vlivem nemoci odcizila své rodině a pomalu přichází o drahocenné vzpomínky. Dům paměti by však pro oba z nich mohl znamenat pokračování jejich příběhu, možná dokonce i uzdravení. Jenomže to nebude zadarmo. Rozhodně ne v Domě paměti, jenž má svou temnou minulost a za každou navrácenou vzpomínku požaduje velmi vysokou cenu. Ta nejtěžší zkouška přichází pro Boženu a Pavla v životní fázi, kdy už má většina z nás ty nejdůležitější boje dávno za sebou.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.10.2023
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,42 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Sylvie Svobodová
EAN 9788076018723
Věk od 18
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

ČT Art - ROMÁN ZAPOMENUTÁ SE DO PAMĚTI MOŽNÁ NEVRYJE, ALE NUDIT SE U NĚJ NEBUDETE

„Ve svém novém románu nazvaném Zapomenutá vsází Jiří Klečka na podobná lákadla jako ve svých předešlých dvou prozaických knihách. A přestože dílo doputovalo na pulty jen krátce po předchozím autorově titulu, což většinou nevěstí nic dobrého, Klečkova novinka není zklamáním."

i60.cz - Vychází Zapomenutá, třetí román Jiřího Klečky

„Svůj třetí román „Zapomenutá“, mysteriózní příběh z prostředí zařízení pro léčbu kognitivních poruch, pokřtil Jiří Klečka ve středu 1. listopadu v ostravské kavárně EF-Kafé. Po prvotině ostravského rodáka, žijícího ve Frýdlantě nad Ostravicí, s názvem Pět ročních období z roku 2019 mu v loňském roce vyšly Papírové domky a nyní přichází do prodeje další novinka."

Autor knihy

Jiří Klečka Jiří Klečka

Jiří Klečka


Jiří Klečka (1983) se narodil a vyrůstal v Ostravě. Už v dětství mu učarovaly příběhy, ať už ty knižní, nebo vykreslené na filmovém plátně. V současnosti pracuje jako manažer kvality v nadnárodní firmě, což mu mimo jiné umožňuje psát příběhy v různých koutech světa. Se svou ženou a dvěma dcerami žije ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ve Vyšehradu vyšly jeho romány Pět ročních období (2019), Papírové domky (2022) a Zapomenutá (2023).

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.