Literatura s názorem

Tak pravil Zarathustra (audiokniha)


Friedrich Nietzsche

Výběr z proslulého díla slavného německého myslitele nyní jako audiokniha v režii známé rozhlasové režisérky Hany Kofránkové

Výběr z proslulého díla slavného německého myslitele nyní jako audiokniha v režii známé rozhlasové režisérky Hany Kofránkové. Ve spolupráci s Audiostory Sám Nietzsche svého „Zarathustru“ považoval neskromně za nejlepší knihu, jaká byla vůbec kdy napsána. Nemusíme s takovým hodnocením souhlasit, ale sotva se ubráníme dojmu, že zde máme před sebou cosi neobyčejného. Svými myšlenkami o smrti Boha, vůli k moci a nadčlověku budil Nietzsche ve své době zděšení a pohoršení, a na vnímavého čtenáře budou znepokojivě působit i dnes a možná právě dnes. Nejde navíc o suchopárně odborné výklady, těch Nietzsche nikdy nebyl zastáncem – snad právě v Zarathustrovi dovedl k dokonalosti žánr filosofické básně.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Datum vydání 15.01.2018
Formát 140x125 mm
Hmotnost 0,055 kg
Jazyk čeština
EAN 8594015312798
Věk od 15
Edice Audioknihy
Typ CD audio
Délka 6 hodin 11 minut

Autor knihy

Friedrich Nietzsche Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche


Filolog, filosof a básník Friedrich Nietzsche (1844–1900) patří k největším filosofickým géniům nejen svého 19. století, ale bezpochyby všech dob.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.