Literatura s názorem

Tři kameny jsou zeď

Příběhy z dějin archeologie

Eric H. Cline

Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí

Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemanova odkrývání Troje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí, od objevení pozůstatků předchůdců člověka v Africe z doby před více než třemi miliony lety po objev válečníků terakotové armády či ledového muže Ötziho v Alpách a mnoho dalších. Kniha vypráví rovněž o významných archeolozích a průkopnících oboru. Zároveň ve snaze archeologickou praxi přiblížit laikům odpovídá na časté dotazy ohledně toho, jak archeologové svou práci vlastně dělají.

Eric H. Cline (* 1960) je americký archeolog a historik starověku. Hlavními obory jeho zájmu jsou biblická archeologie, vojenské dějiny středomořského světa od starověku do dneška a dějiny mezinárodních vztahů v pozdní době bronzové. Podílel se od 80. let na řadě archeologických výzkumů v Izraeli, Egyptě, Jordánsku, Řecku, na Krétě a na Kypru i ve Spojených státech. V současnosti působí na izraelských lokalitách Megido a Tel Kabri.

Číst více
469,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 496
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.12.2020
Formát 165x240 mm
Hmotnost 0,726 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Glynnis Fawkes
Původní název Three Stones make a Wall. The Story of Archaeology
Původní jazyk angličtina
Překladatel Marie Čapková
EAN 9788076013445
Věk od 15
Edice Historica
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Český rozhlas - Příběhy z dějin archeologie

„Americký archeolog a historik Eric H. Cline vypráví o historii svého oboru a životních osudech badatelů, ale věnuje se i metodám, které archeologie používá."

stavitele-katedral.cz - Eric H. Cline – Tři kameny jsou zeď

„Pro každého, kdo se zajímá o archeologii, je kniha mimořádně zajímavým dobrodružstvím poznání. A vzhledem k zájmu Clineho o dobu bronzovou je publikace i doplněním předchozí knihy 1177 př. Kr. – Zhroucení civilizace a invaze mořských národů. "
https://www.respekt.cz/tydenik/2021/5/o-zaklinene-

respekt.cz - O zaklíněné mumii

„Tato publikace se čte skvěle. Místy je to detektivka, místy humoristický román.“

Nová večerní Praha - Tři kameny jsou zeď

„Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí. Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea."

Autor knihy

Eric H. Cline Eric H. Cline

Eric H. Cline


Eric H. Cline je americký archeolog a historik starověku. Hlavními obory jeho zájmu jsou biblická archeologie, vojenské dějiny středomořského světa od starověku do dneška a dějiny mezinárodních vztahů v pozdní době bronzové. Od 80. let se podílel na řadě archeologických výzkumů v Izraeli, Egyptě, Jordánsku, Řecku, na Krétě a na Kypru i ve Spojených státech.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.