Literatura s názorem

Arthur Conan Doyle v roli obhájce

Proslulý autor detektivek zasahuje ve skutečném případu šokující vraždy

Margalit Foxová

Arthur Conan Doyle vyšetřuje šokující vraždu

Byla to jedna z těch neblaze proslulých vražd své doby. Vyvolala rozruch v celé Británii začátku dvacátého století a zanedlouho i ve světě, protože oběť patřila k vyšším kruhům, zločin byl spojen se ztrátou diamantů, pátrání vedlo za oceán a vychytralá služebná věděla daleko víc, než se rozhodla říci. Jak napsal sir Arthur Conan Doyle v roce 1912, „byl to ten nejbrutálnější a nejotrlejší zločin, jaký se kdy zapsal do oněch ponurých pramenů, jež poskytují kriminologovi látku k bádání“. Nicméně navzdory osudovému dramatu a tisícovkám slov, jež o něm Conan Doyle napsal, nebyl příběh této vraždy smyšlený. Šlo o skutečný případ, vraždu, pro kterou byl nevinný člověk stíhán, postaven před soud, usvědčen a málem oběšen.

Číst více
399,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 272
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.04.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,422 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Sabina Chalupová
Původní název Conan Doyle for the Defense
Původní jazyk angličtina
Překladatel Kateřina Novotná
EAN 9788076016248
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

iliteratura.cz - Doyle jako Sherlock

„Arthur Conan Doyle jako člověk, v němž rozpory viktoriánské doby přežívaly hluboko do 20. století. A také jako vyšetřovatel, který s využitím metod Sherlocka Holmese pomáhal očistit nespravedlivě odsouzené."

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.