Literatura s názorem

Tanec s démony


Peter Tremayne

" V Taře, hlavním městě pěti irských království, je zavražděn Nejvyšší král a jeho nenadálá a nevysvětlitelná smrt hrozí vyvolat neklid v celé říši. Proto je do Tary pozvána Fidelma, sestra krále Mumanu, i se svým manželem Eadulfem, aby odhalili, kdo a proč krále zavraždil, a do země se tak navrátil klid. Fidelma zjišťuje, že ke králově vraždě mělo sice možná důvod hned několik lidí z králova nejbližšího okolí, ale od začátku tuší, že toto není případ jako všechny ostatní. Záhy odhalí, že se jedná o spiknutí, jehož cílem není však pouhá smrt krále, ale porážka křesťanské víry, která je Irsku vyznávána teprve dvě staletí; pohanští bohové nebyli dosud zapomenuti a jejich služebníci se pokoušejí o navrácení pěti království k víře pohanských předků. Do spiknutí je zapleteno mnoho lidí, počínaje samotnou rodinou krále, jeho rádci, služebníky a hodnostáři konče, těm všem však nejde o víru, ale o příležitost využít hnutí za návrat k víře předků ve svůj prospěch. Fidelma i Eadulf žijí v neustálém napětí, neboť při odhalování zločinců nasazují tentokrát doslova vlastní život. "

Číst více
278,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 320
Datum vydání 17.05.2010
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,384 kg
Jazyk čeština
Původní název Dancing with Demons
EAN 9788074290251
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Tremayne Peter Tremayne

Peter Tremayne


Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.