Literatura s názorem

Zvon malomocného


Peter Tremayne

Ve studeném tmavém lese je nalezena mrtvá mladá žena. Dítě, které měla hlídat, zmizelo a vypadá to, že už je nikdy nikdo neobjeví. Už to samo by rozlítilo Colgúa, krále Mumanu, neboť ke zločinu došlo na území jeho sídla. Když je ale uneseným dítětem syn jeho sestry Fidelmy, slavné irské advokátky, a bratra Eadulfa, je to událost, která vzruší celé království. Jaký je důvod tohoto zločinu? Chce se někdo pomstít Fidelmě a Eadulfovi? Nebylo by to s podivem, vždyť si nadělali při vyšetřování různých zločinů spoustu nepřátel. Fidelma je ve dvojím ohni, jak roste její hněv vůči únoscům, zmocňuje se jí čím dál hlubší pocit viny, že svého malého synka svěřila na starost někomu jinému. Hledá nitky, které by ji dovedly k řešení, a dlouho tápe. Teprve když podnikne kroky, kterými přímo ohrozí vlastní život, přijde celé záhadě na kloub.

Číst více
268,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 288
Datum vydání 09.12.2008
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,36 kg
Jazyk čeština
Původní název Leper´s Bell
EAN 9788070219591
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Tremayne Peter Tremayne

Peter Tremayne


Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.