Literatura s názorem

Vykoupení krví


Peter Tremayne

Z anglického originálu přeložila Alžběta Slavíková Hesounová Píše se rok 670 a král Colgú pořádá na svém hradě hostinu pro význačné panstvo. Náhle do síně přichází řeholník, který prý králi přináší důležitý vzkaz. Vzápětí se ale posel na Colgúa vrhá a s výkřikem „Pamatuj na Liamuin!“ ho probodne. Je sice zneškodněn, ale král bojuje o život. Kdo je to Liamuin? A kdo stojí za pokusem o vraždu? Vyšetřováním je pověřena králova sestra Fidelma, vzdělaná právnička, a její muž, bratr Eadulf. Musejí se vydat na území svých úhlavních nepřátel, příslušníků kmene Uí Fidgente, odkrýt temná tajemství kláštera Mungairit a vypravit se do hrozivé horské tvrze bezbožného tyrana. Po celou dobu výpravy je provází nebezpečí a nástrahy, až nakonec odhalují šokující pravdu.

Číst více
298,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.08.2015
Hmotnost 0,403 kg
Jazyk čeština
Původní název Atonement of Blood
EAN 9788074295164
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Peter Tremayne Peter Tremayne

Peter Tremayne


Peter Tremayne, vlastním jménem Peter Berresford Ellis (* 1943 v anglickém Coventry ve Warwickshire). Vzhledem ke svým irským, skotským, velšským a bretonským předkům se zaměřil na studium Keltů a keltské kultury. Své akademické vzdělání využil v populárněvědných pracích, stejně jako v beletrii. Dosud vydal 77 knih, 60 povídek a kromě toho publikoval četné přednášky a uveřejnil nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne vydal 37 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly velkou popularitu. Jeho díla vycházejí ve více než dvaceti jazycích.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.