Literatura s názorem

Šarlatové zmije


František Kalenda

Středověk, jak má být – lákavý, krásný a nebezpečný.

Edice: Čtení ke krbu

Závěrečný díl historických detektivek z období Karla IV.

Ještě donedávna byl Siegfried z Wölfelsdorfu váženým lékařem, který se staral o zdraví královny Anny a jejího těžce raněného chotě, českého a římského krále Karla IV. Pak ho ale obvinění z vraždy následníka trůnu uvrhlo doslova do jámy lvové, odkud jej může zachránit jedině milost jeho někdejšího zaměstnavatele, pražského arcibiskupa Arnošta z Pardubic.

Aby přežil, musí se Siegfried proti vlastní vůli naposledy vydat na stopu nebezpečnému vrahovi, za nímž se kupí těla obětí. Na cestě, jež ho zavede z Prahy až do zhýralého papežského Avignonu, postupně odhaluje, kdo ve skutečnosti vede ruku proradných „zmijí“. A jaké mají zájmy v srdci Českého království i celého křesťanstva.

V historické detektivce Šarlatové zmije se uzavírají osudy lékaře Siegfrieda, jeho židovské schovanky Rivky a nevypočitatelného anglického žoldáka Gabriela. Volná trilogie z období vlády největšího českého panovníka seznamuje čtenáře s tehdejší mentalitou na hradě i v podhradí, od dvora králů a papežů, až po putyky a nevěstince.

Číst více
269,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.10.2019
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,327 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Michal Houba
EAN 9788076011922
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

František Kalenda František Kalenda

František Kalenda


František Kalenda se věnuje cestování, překládání z angličtiny, francouzštiny a portugalštiny a především psaní: povídek, fejetonů i knih. Povídky píše od dětství, v roce 2011 debutoval historickým románem Despota. Jeho druhá próza Ordál zasazená do středověkého Sedmihradska za časů tatarských nájezdů, se ucházela o Cenu Jiřího Ortena pro nejvýraznější spisovatele do 30 let.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.