Literatura s názorem

Únikové cesty


Barbora Haplová

Subtilní próza o dospívání na českém venkově

Je lepší alkoholismus nebo snobismus? A co něžná tyranie nedělních návštěv a povinných bábovek? Kamila, Eda a Emilie žijí ve vesnici podomácku slepené ze zbytků starého světa. Její obyvatelé neustále komentují, co si o všech a o všem myslí, jako kolektivní živý bulvár, před kterým není vůbec nikdo v bezpečí. Než dospějí, musí ti tři ještě strčit holou ruku do klubka slepýšů, cucat cíp mokrého ručníku, postavit parádní bunkr. Zbavit se strýcovy neodbytné pracky a opatrně pohladit kostnaté koleno. Vymazat z paměti obraz roztříštěného skla, uzdravit si podlitiny, nenechat se stáhnout do bezedné hořkosti a osamělosti. To samé by ale měli udělat i dospělí. Románový debut lze číst jako průvodce zvětšenými detaily dětských vzpomínek, ponor do složitých mezilidských vztahů a situací, anebo příběh o úniku ze světa nevstřícného ke křehkosti.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Pozvánka na křest knihy Únikové cesty

Pozvánka na křest knihy Únikové cesty
Akce

Srdečně vás zveme na křest a čtení z knihy Únikové cesty Barbory Haplové. Akce se uskuteční v pondělí 24. dubna 2023 v 19:30 hodin ve Skautském institutu v Rybárně, U Sovových mlýnů 134/1, Malá Strana.

Číst více

Detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.10.2022
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,241 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Karla Gondeková
EAN 9788076017108
Věk od 18
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

Deník N - Bolavé dětství v nových českých románech

...„V edici Tvář po Poupátkách Hany Lehečkové vyšly další dva silné domácí tituly s tématem traumatického dětství – útlá novela Únikové cesty Barbory Haplové a pozoruhodná románová jízda Raci v hlavě Rudolfa Krále."...

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.