Literatura s názorem

Nejkrásnější země nám leží pod nohama


Václav Větvička, Petr Havel

Rozhovor s biologem a oblíbeným popularizátorem

Petr Havel, Václav Větvička: Nejkrásnější země nám leží pod nohama

Edice Rozhovory

Biolog Václav Větvička, dlouholetý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy, je známou a populární osobností nejen díky své neúnavné péči o zahrady a zeleň, zejména tu městskou, ale také a snad především díky svému působení na vlnách Českého rozhlasu. Jeho Dobrá jitra si za čtvrtstoletí svého vysílání našla množství příznivců a pomohla předávat vztah k přírodě, zejména k rostlinám, ale i k české zemi a jejím krásám. V knižním rozhovoru, který s Václavem Větvičkou vedl publicista Petr Havel, se dostane i na roli vojenských újezdů pro zachování přírody, nepůvodní druhy, stav šumavských lesů, české názvosloví rostlin a mnohé další. Knihu doprovází množství fotografií, autorových kreseb a ukázek z jeho knih a publicistických textů.

Číst více
349,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr rozhovor
Počet stran 160
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.02.2024
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,312 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076019164
Věk od 18
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Petr Havel Petr Havel

Petr Havel


Petr Havel (* 1956) je český novinář a analytik. Zabývá se problematikou zemědělství, potravinářství a životního prostředí, je šéfredaktorem portálu nase-voda.cz. byl šéfredaktorem rádia Echo a zástupcem šéfredaktora ČTK, byl šéfredaktorem týdeníku Agrární noviny. Je členem a bývalým předsedou Klubu zemědělských novinářů a publicistů ČR. V roce 2010 získal Cenu Antonína Švehly za obhajobu demokracie a selského stavu.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.