Literatura s názorem
Veselá cesta životem
B

Veselá cesta životem


Adolf Born

Adolfa Borna znají díky večerníčku Mach a Šebestová i ti nejmenší. Mach a Šebestová mají kouzelné sluchátko, které jim umožňuje uskutečňovat sny a prožívat všelijaká dobrodružství. Adolf Born má kouzelné sluchátko také – prostřednictvím ilustracía grafik nás dokáže přenášet do nádherného světa fantazie a snu. Čtenář této knihymá také kouzelné sluchátko, s nímž může přijít na návštěvu k jednomu z nejvýznamnějšíchčeských malířů, grafiků a ilustrátorů.V rozhovoru s Jiřím Žákem se Adolf Born vyznává ze svých lásek, mluví o dětství,o studiích, o tom, jak se rodily jeho vztahy ke knihám, k barvám, k cestování, zpovídá sez niterných věcí a nechává nahlédnout do svého ateliéru i života. Knížka nese stejný názevjako výstava Adolfa Borna v roce 2008. Při jejím zahájení autor uvedl, že v jeho obrazech je,,vždy prvek humoru, jak jsem to v názvu výstavy oznámil“. A jak napovídá i název knihyrozhovorů, prvek humoru byl přítomný v celém Bornově životě. E-knihu si můžete zakoupit na portálu E-knihy Kosmas

Číst více
248,00 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 136
Datum vydání 05.12.2011
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,266 kg
Jazyk čeština
EAN 9788074291777
Věk od 15
Edice Rozhovory
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Adolf Born Adolf Born

Adolf Born


Adolf Born byl jedním z nejznámějších českých ilustrátorů pro děti a mládež s nezaměnitelným stylem, ale také malíř, grafik, karikaturista, autor poštovních známek, scénárista, režisér, animátor a scénograf. S Bornovou tvorbou se můžeme setkat nejen na stránkách knih, ale i novin a časopisů. Je autorem ilustrací například k Machovi a Šebestové, Pipi Dlouhé punčoše, Boříkovým lapáliím nebo Aprílové škole Jiřího Žáčka a je také držitelem mnoha ocenění, včetně mezinárodních.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.