Literatura s názorem

Café Groll


Jan Štifter

Poetický příběh lásky a vášně z jihočeských nevěstinců v období První republiky

Próza úspěšného autora Jana Štiftera se tak jako většina jeho knih odehrává v Českých Budějovicích, tentokráte v roce 1920, kdy mladý lékař dostane za úkol lékařský dohled nad lehkými dívkami a seznamuje se s jejich životy. Naváže vztah s jednou z nich, krásnou Annou Václavíkovou z vyhlášeného podniku Café Groll v kasárenské ulici. Jako vždy u Jana Štiftera, jeho prózy přecházejí mezi různými časovými obdobími, udržují si atmosféru napětí i tajemna a současně podávají dojemné lidské příběhy. Café Groll poprvé vyšla v miniaturním nákladu v Českých Budějovicích, nakl. Pikador Books, 2016.

Číst více
299,00 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 160
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.04.2023
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,207 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Ondřej Dolejší
EAN 9788076018082
Věk od 18
Edice Tvář
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Jan Štifter Jan Štifter

Jan Štifter


Jan Štifter (* 1984) absolvoval kulturní dějiny na Univerzitě Pardubice. Působil v redakcích MF DNES a Lidových novin, v týdeníku MF Sedmička pracoval jako šéfredaktor. V roce 2013 založil lifestylový magazín Barbar! Za román Sběratel sněhu získal řadu ocenění, včetně Ceny čtenářů České knihy, novelu Café Groll adaptovalo Jihočeské divadlo. V nakladatelství Vyšehrad vydal též knihu povídek Světlo z Pauliny a venkovskou románovou kroniku Paví hody. Vedle prózy se věnuje odborným textům především z oblasti nejjižnějších Čech. V Trhových Svinech organizuje literární festival Svinenské čtení. S rodinou žije v Českých Budějovicích, s manželkou Evou mají čtyři děti.

Zobrazit profil autora

Vyšehrad newsletter

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.